Tientallen bedrijven in de fout met desinfectiemiddelen

De inspectiediensten ILT en NVWA hebben het afgelopen half jaar tientallen aanbieders van desinfectiemiddelen op de vingers getikt. Hun producten voldeden niet aan de regels. Zo was het percentage alcohol soms te laag, klopte het etiket niet of werden flesjes niet veilig gevuld. Dat blijkt uit gegevens die RTL Nieuws heeft opgevraagd.

De inspecties hebben 82 waarschuwingen uitgedeeld. Eén bedrijf kreeg een last onder dwangsom opgelegd omdat het een verboden chloorstof had opgenomen in de handgel. Het product is van de markt gehaald.

Wildgroei aan aanbieders
Na de uitbraak van het coronavirus ontstond een wildgroei aan producenten en aanbieders van desinfectiemiddelen, waaronder handgels en ontsmettingsmiddelen voor huishouden en kantoren.

Door de grote vraag naar desinfectiemiddelen besloot het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om een tijdelijke vrijstelling in te voeren, waarmee het voor bedrijven makkelijker werd om desinfectiemiddelen op de markt te brengen. Normaal gesproken moeten deze producten eerst worden toegelaten door het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb).

Volgens de ILT sprongen bedrijven in het gat dat door de grote vraag was ontstaan. Zo begonnen onder meer een ijsfabriek en bierbrouwers met de productie van desinfectiegels.

Van de 70 inspecties die de Inspectie voor de Leefomgeving (ILT) uitvoerde, was bij 12 inspecties alles op orde. Van de onderzochte bedrijven besloten 25 aanbieders direct te stoppen met de verkoop van desinfectiemiddelen.

De NVWA voerde 122 inspecties uit bij bedrijven die handelden in desinfectiemiddelen. Daarnaast werd gekeken hoe cosmetische producten als desinfectiemiddel werden aangeprezen. Die onderzoeken leidden ertoe dat 1.000 advertenties offline zijn gehaald omdat ze niet voldeden aan de regels.

Vernevelingspoortjes
Twee supermarkten moesten van de ILT hun desinfectiepoorten weghalen. Zulke poortjes worden gebruikt om mensen via verneveling te ontsmette. Dat is in Nederland verboden en in de verneveling zaten stoffen die gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

RTL Nieuws

Dorein, meer dan reinigingsproducten

Accuraat

Zorgvuldig werken is voor ons vanzelfsprekend.

Accuraat

Nauwkeurig doseren is uiterst belangrijk, waarbij er door ons ook wordt gekeken naar overige omgevingsfactoren om een optimaal resultaat te garanderen en het milieu zoveel mogelijk te ontzien. Meedenken om processen te optimaliseren is ons op het lijf geschreven.

Milieubewust

Dorein staat voor doseersystemen en reinigingsproducten.

Milieubewust

Doseren staat letterlijk voorop, door de juiste hoeveelheid product te gebruiken wordt het milieu zo min mogelijk belast. De nauwgezette samenstelling van onze producten garandeert dat er zorgvuldig omgesprongen wordt met het milieu. Met minder, meer reinigen!

Moedig

Klein maar dapper typeert ons.

Moedig

Wij zijn niet de grootste in ons vakgebied, wel hebben wij de slagkracht van de grote marktleiders. Door onze gezamenlijke jarenlange kennis en ervaring zijn wij in staat om ons te meten met de grootste mondiale spelers.

Prioriteit

Door ons flexibel op te stellen krijgen de juiste zaken voorrang.

Prioriteit

De snelheid van handelen wordt door anticiperend te werk te gaan enorm bevorderd.

Betrokken

Meedenken om processen te optimaliseren is voor ons normaal.

Betrokken

Door korte bedrijfslijnen zijn wij persoonlijk betrokken bij uw bedrijf. De Nederlandse nuchterheid is ons hierbij niet onbekend.

Onze productcategorieën

Wij leveren meer dan reinigingsproducten, door onze kennis en ervaring zijn wij in staat ons te meten met de grootste leveranciers van schoonmaakproducten.
Dorein adviseert u vakkundig over haar specifieke onderhouds- en reinigingsproducten, die met ingenieuze doseersystemen gebruikt kunnen worden. Ook voor werkmaterialen, reinigingsmachines, dispensers en de bijbehorende vullingen bent u bij ons aan het juiste adres.

Bewust Duurzaam
met minder, meer reinigen!

Dorein is Associate lid van het A.I.S.E. Charter for Sustainable Cleaning Update 2020+ en zet zich daarmee volledig in voor een duurzame ontwikkeling van onze leefomgeving. Alle aangesloten leden werken continue aan verbetering van zowel producten als processen. Met als doel: duurzaamheid door milieubesparende producten.

Wij werken volgens
de richtlijnen van:

Doseersystemen &
Reinigingsproducten voor:

Referenties

Wij zijn persoonlijk en service gericht, hechten veel waarde aan onze klanten. We hebben een aantal klanten gevraagd hun ervaring te delen.
Voor 14:00 besteld, volgende werkdag geleverd Servicegericht Deskundig advies 24/7 ondersteuning
Copyright 2021 Dorein B.V.|Sitemap|Algemene voorwaarden

Klant worden

Wilt u klant worden? Vul dan  onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. Klik hier als u meer informatie wilt over het worden van een klant.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.